12:15:29 - چهارشنبه 1 مارس 2017
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
نکاتی در مورد ماهی قرمز عید
با مجله خبری تکنو۱ همراه باشید:     با سلام خدمت دوستان گرامی وهمراهان همیشگی تکنو۱      پیشاپیش  سال نو را به همه ایرانیان عزیز تبریک می گوییم. باز یه سال نو دیگه و یه سفره هفت سین دیگه…با یه ماهی قرمز خوشکل وسط سفره… در اینجا لازم دانستیم نکاتی در مورد آشنایی وطرز […]

با مجله خبری تکنو۱ همراه باشید:

    با سلام خدمت دوستان گرامی وهمراهان همیشگی تکنو۱

     پیشاپیش  سال نو را به همه ایرانیان عزیز تبریک می گوییم.

باز یه سال نو دیگه و یه سفره هفت سین دیگه…با یه ماهی قرمز خوشکل وسط سفره…

در اینجا لازم دانستیم نکاتی در مورد آشنایی

وطرز نگهداری ماهی هفت سین، خدمت دوستان ارائه بدهیم:

نکاتی جهت آشنایی با ماهی قرمز و موارد بهداشت فردی و نگهداری مناسب این نوع ماهی :

 

ماهی قرمز که نام علمی آن کاراسیوس اوراتوس است و از

خانواده کپور ماهیان بوده، خاستگاه اولیه آن کشور چین است که با

گذشت زمان به نقاط دیگر جهان بالاخص ایران معرفی شده است

تا آنجایی که هر‌ ساله میلیون‌ها قطعه ماهی قرمز بر سر سفره‌های هفت‌‌سین ما ایرا

نیان می‌آیند.

شرایط نگهداری ماهی قرمز


ماهی قرمز به عواملی نظیر هوا، دما، آب و غذا به مقدار مناسب نیاز دارد

تا هم خود سالم بماند و هم احتمالا سلامتی ما را به مخاطره نیندازد.

دما : ماهی قرمز در دمای بالای ۲۵ درجه سانتیگراد آسیب‌پذیر بوده و تغییرات

ناگهانی دما باعث مرگ آنها می‌شود مناسب‌ترین دما برای این ماهی بین ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.

هوا : ماهی‌ها به اکسیژن موجود در هوا احتیاج مبرم دارند و این اکسیژن

از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد ظرف نگهداری ماهی می‌شود.

بنابراین هر چه سطح مقطع بالای تنگ بزرگ‌تر باشد، اکسیژن بیشتری به ماهی می‌رسد.

آب : استفاده از آب شهری برای ماهی قرمز مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند

فقط جهت خارج شدن کلر، قبل از عوض کردن آب ظرف حاوی ماهی، بگذارید

که آب به‌مدت حداقل ۲۴ ساعت در ظرف مجزا بماند که با این عمل هم کلر

موجود در آب از بین رفته و هم آب دمای محیط را پیدا می‌کند. بهتر است

هر هفته یک یا دو نوبت و فقط نیمی از آب ظرف ماهی تعویض شود.

غذا : اگر در شبانه روز یک یا دو نوبت غذا به ماهی بدهیم، نیاز آن بر طرف

می‌شود. غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات در این میان مناسب

هستند و حدالامکان از غذاهای آماده آن‌هم به اندازه‌ای که در آب باقی نماند بهتر است استفاده شود.

در ضمن می توانید تکه ای از سبزیجاتی مثل کاهو رانیز درداخل آب بیاندازید تا ماهی از املاح آن تغذیه کند.

فقط توجه داشته باشید که سطح آب تنگ را با سبزیجات

بطور کامل نپوشانید، تا اکسیژن موجود در هوا با آب در تماس باشد.

اطلاعیه بهداشتی دامپزشکی در خصوص نحوه نگهداری

ماهی قرمز شب عید ، به نقل از سایت نظام دامپزشکی :

۱- سعی کنید ماهی را از مراکز مجاز که دارای مجوز فروش موقت ماهی

زینتی می باشند تهیه نمائید و از خرید ماهی از دست فروشن و دوره گردان

خودداری نمائید چون هم از نظر بهداشتی مشکل آفرین می باشد و هم

بخاطر نگهداری ماهی در شرایط بد اینگونه ماهیها دارای عمر کوتاهی می باشند.
۲- مراکز بهداشتی مراکزی هستند که دارای مکانهای مسقف

بوده و دارای لوازم شستشو و ضد عفونی مناسب می باشند.


۳- اگر می خواهید ماهی قرمز را بمدت طولانی در خانه یا کنار

سفره هفت سین نگهداری کنید، برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید.
۴- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید. (فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد).
۵- بهترین PH آب ۷.۵- ۶.۸ و بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی ۲۶-۲۲ درجه سانتی گراد می باشد.
۶- آب ماهی ها را تماما عوض نکنید و در هر بار تعویض آب مقدار ۲۵% کل آب را تعویض نماید.(بطور متوسط در هر هفته ۱۰% آب را عوض نمائید).
۷- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام۳% و یا

پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد.
۸- جهت تغذیه ماهیان از غذا های آماده که در فروشگاههای عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده نمائید.
۹- از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست

بدن خودداری نماید. در صورت مریض شدن ماهی و یا تلفات مورد را سریعا از مابقی ماهی ها جدا نماید.
۱۰- اگر سابقه بیماری پوستی ( آلرژی) دارید برای دست زدن به

ماهی و ظروف نگهداری ماهی از دستکش استفاده نمائید.
۱۱- کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید،

زیرا ممکن است عوامل بیماری زا احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند.
۱۲- آب تعویضی ماهی را مستقیما در چاه تخلیه نمائید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری نمائید.
۱۳- از اضافه کردن ماهی جدید تا حصول اطمینان از سلامتی آن

به مابقی ماهیها خودداری نمائید.
۱۴- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلرزدایی

آب مورد استفاده چند ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا

کلر موجود در آب از بین برود. و سپس این آب کلرزدای شده را به آب ماهیان اضافه نمائید.

   با آرزوی بهترین ها در سال نو، برای تک تک ایرانیان عزیز در  سراسر دنیا….

تبليغات